Menu

Uw zoekacties: Stam, C.G. van, verzetsman en oud-burgemeester van de gemeen...

7045 Stam, C.G. van, verzetsman en oud-burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer, Collectie van

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Archief Burgemeester van Stam (1970) 1972-1983 (1995)
Feitelijkheden over het leven en de loopbaan van Cor van Stam
Bijzonderheden

Kenmerken

Datering:
1972-1983
Omvang in meters:
10,60
Periode documenten:
(1961) 1972-1983 (1995)
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Gebruiksinformatie:
De collectie is in bewerking. Nadere informatie over de raadpleging bij de informatiebalie. Inventaris voorl. nrs. 1-144 (=doosnrs. 1-85). De collectie heeft betrekking op de periode waarin C.G. van Stam (1920-1995) burgemeester is. Het bestaat uit zijn werkarchief (agenda's, spreekurenbriefjes en correspondentie) en zijn werk als burgemeester in diverse besturen, commissies en stichtingen. Van Stam coördineerde tijdens de Tweede Wereldoorlog onder de naam Cor van de Meer het verzet in de gemeente Haarlemmermeer. Hij werd in 1958 gemeenteraadslid, in 1962 wethouder en was van 1972-1983 burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer. Daarnaast was hij onder andere bestuurslid van de Stichting 1940-1945, lid van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en bestuurslid van de Stichting Icodo, welke stichting zich inzet voor oorlogsslachtoffers. De collectie heeft geen betrekking op het functioneren van Cor van Stam in de Tweede Wereldoorlog.
Gemeente:
Haarlemmermeer