Menu

Tentoonstelling ‘Komt dat zien!' geopend door burgemeester Wienen

Op vrijdagmiddag 30 juni 2017 opende de burgemeester van Haarlem Jos Wienen met een feestelijke klap op de kop-van-jut de zomertentoonstelling ‘Komt dat zien! Kermis in de negentiende eeuw’ van het Noord-Hollands Archief.

Burgemeester van Haarlem Jos Wienen opent de tentoonstelling met een klap op de kop-van-jut (foto: Kim Krijnen).

Genodigden verzamelden zich vanaf 16.30 uur in de Toneelschuur waar directeur Lieuwe Zoodsma de gasten met een welkomstwoord toe sprak. Vervolgens lichtte Nico Vriend de tentoonstelling aan het publiek toe over de totstandkoming van de tentoonstelling. Alexander de Bruin vertelde aansluitend over écht kermiseten; poffertjes en nougat. Dat laatste ging ondertussen de zaal door en had gretig aftrek. Burgemeester Jos Wienen nam kort het woord waarna het tijd was om de tentoonstelling te bezichtigen, maar niet voor hij op de kop-van-jut had geslagen. De burgemeester sloeg in eenmaal raak en verklaarde de tentoonstelling voor geopend. Het andere échte kermiseten stond al klaar; een kraam voorzag het publiek van poffertjes met roomboter en poedersuiker. Foto's van de opening zijn te zien op onze Facebookpagina.

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tot en met 10 september 2017. Zaterdag 8 juli is er een speciale familiedag, komt dat zien!