Menu

Webexpo Machinerie - Dageraad van industrieel Noord-Holland

Van 14 juli t/m 1 september 2017 is in Paviljoen Welgelegen in de reeks 'Dreef Exposities' de tentoonstelling Machinerie - Dageraad van industrieel Noord-Holland te zien. Het gaat om een selectie uit de rijke collectie van de Provinciale Atlas en werken van een viertal beeldend kunstenaars. De gelijknamige webexpositie geeft alvast een voorproefje!

Kunsthistoricus en curator Aart van der Kuijl/Dreef Exposities is samen met senior medewerker Presentatie & Provinciale Atlas Tessa van den Haak op zoek gegaan naar beelden uit de collectie Provinciale Atlas die verschillende aspecten van het bijzondere verhaal van de dageraad van Noord-Hollands industrieel verleden belichten. Vier bijzondere kunstenaars, te weten Kim Habers, Michael Jacklin, Robert Lambermont en Reinoud Oudshoorn zijn door Van der Kuijl gevraagd deze selectie met enige werken te completeren, omdat hun kunstwerken raakvlakken hebben met dit thema.

De expositie is te zien van 14 juli tot en met 1 september 2017 in Dreef Exposities, Paviljoen Welgelegen, Dreef 3, Haarlem. De toegang is gratis.

Meer webexposities, onder andere over de dieren van Frans Post en de Bloemenmeisjes in Haarlem zijn hier te vinden.