Menu

Data

Donderdag 30 maart, aanvang 20.00 uur, inloop 19.30 uur

Entree

€ 10,- inclusief drankje. Kaarten: info@kennemerboekhandel.nl, tel 023-5251944

Locatie

Janskerk, Jansstraat 40, Haarlem

Literaire avond rond schrijver A. Alberts

Donderdag 30 maart organiseert de Stichting Literair Haarlem in samenwerking met het Noord-Hollands Archief een literaire avond rond de schrijver A. Alberts.

De schrijver A. Alberts (1911-1995) is geboren in het Haarlemse Kleverpark en wordt alom beschouwd als een van de grootste naoorlogse schrijvers. Als voormalig bestuursambtenaar in Nederlands-Indië, journalist bij de Groene Amsterdammer, historicus, schrijver van memoires en romancier liet hij een gevarieerd, origineel en persoonlijk oeuvre na. Beroemde titels zijn bijvoorbeeld De eilanden en De vergaderzaal. Zijn literair werk werd bekroond met de Constantijn Huygens prijs en met de P.C. Hooft-prijs.

Biografie

Onlangs verscheen de biografie van Alberts Leven op de rand, geschreven door Graa Boomsma. Alberts was een zeer bescheiden persoon, die het liefst op de achtergrond bleef, zoals ook zijn literair werk uitblonk door de kunst van het weglaten en een sobere, trefzekere stijl. Over zijn persoonlijk leven was tot dusver dan ook weinig tot niets bekend. De uitstekende biografie van Boomsma ontsluit dit raadselachtige bestaan achter de schrijver Alberts.

Programma

Tijdens de literaire avond in het Noord-Hollands Archief geeft biograaf Graa Boomsma een lezing over leven & werk van A. Alberts. Zijn lezing wordt afgewisseld met fragmenten uit Alberts’ werk, voorgelezen door Job Cohen, oud-burgemeester van Amsterdam. Tevens wordt uniek beeld- en geluidsmateriaal rond Alberts vertoond.

Kaarten: info@kennemerboekhandel.nl, tel 023-5251944