Menu

Data

14 juli tot en met 1 september 2017

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 09.00-17.00 uur

Entree

Gratis

Locatie

Dreef Exposities, Paviljoen Welgelegen, Dreef 3, Haarlem

Links

Machinerie - Dageraad van industrieel Noord-Holland

Van 14 juli t/m 1 september 2017 is in Paviljoen Welgelegen een expositie met een selectie uit de rijke collectie van de Provinciale Atlas en werken van een viertal beeldend kunstenaars te zien met als thema machinerie in Noord-Holland.

Kunsthistoricus en curator Aart van der Kuijl/Dreef Exposities is samen met senior medewerker Presentatie & Provinciale Atlas Tessa van den Haak op zoek gegaan naar beelden uit de collectie Provinciale Atlas die verschillende aspecten van het bijzondere verhaal van de dageraad van Noord-Hollands industrieel verleden belichten.

Vier bijzondere kunstenaars Kim Habers, Michael Jacklin, Robert Lambermont en Reinoud Oudshoorn zijn door van der Kuijl gevraagd omdat hun kunstwerken raakvlakken hebben met dit thema. Zij maken met hun kunstwerken de tentoonstelling compleet.

Op woensdag 23 augustus is er een (gratis) rondleiding door de tentoonstelling.

Bekijk alvast een voorproefje in de Webexpo!

De Provinciale Atlas

Het Noord-Hollands Archief beheert een bijzondere beeldcollectie van de Provincie Noord-Holland, de zogeheten Provinciale Atlas Noord-Holland. De collectie bestaat uit prenten, tekeningen, kaarten en foto’s. De afbeeldingen - in totaal zo’n 82.000 objecten - geven een duidelijk beeld hoe Noord-Holland er uit zag en zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld.