Menu

Uw zoekacties: Stichting Balkan Vredesproject Haarlem

1194 Stichting Balkan Vredesproject Haarlem

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1. Oprichting en beëindiging
1194 Stichting Balkan Vredesproject Haarlem
Inleiding
1.
Oprichting en beëindiging
Eind september 1992 kwam op initiatief van Simon Hogervorst een tiental mensen uit verschillende maatschappelijke geledingen samen met een vertegenwoordigster van de gemeente Haarlem bijeen. Aanleiding en eerste doel was een delegatie naar Skopje te zenden voor de daar gehouden conferentie die als doel had de ondersteuning van onafhankelijke vredesbewegingen in voormalig Joegoslavië en bevordering van een democratische herstructurering van het staatsbeleid.
Na de conferentie werd besloten tot het oprichten van de Stichting Balkan Vredesproject Haarlem. Hetgeen geschiedde op 13 juli 1993.
Het doel van de stichting was het ondersteunen van onafhankelijke vredesgroepen met het vinden van geweldloze oplossingen en het bevorderen van het democratiseringsproces. En tevens het bevorderen van de uitwisseling van gelijksoortige groepen beroepsbeoefenaren en het voorlichten van de Haarlemse bevolking over de noodzaak tot hulpverlening.
De stichting werd eind 2004 opgeheven.
2. Verantwoording van de bewerking
3. Aanwijzingen voor de gebruiker
Plaatsingslijst
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1993-2004
Omvang in meters:
0,40
Periode documenten:
(1992) 1993-2004 (2005)
Openbaarheid:
openbaar
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst nrs. 1-46.
Gemeente:
Haarlem