Menu

Uw zoekacties: puiboekjes van de stad Haarlem, Collectie van
1211 puiboekjes van de stad Haarlem, Collectie van
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Formeel is de titel van deze publicaties 'Maandelijkse naamslijst van alle de gestorven menschen, zo onder, als boven de twaalf jaaren: als meede die, der perzoonen, welke zig, zo in de Gereformeerde Kerk als op 't Stadhuis, binnen de stad Haerlem, en Vrijdom van dien, in den Huwelijken Staat hebben laaten bevestigen'. Vanaf januari 1768 werd tevens een lijst opgenomen van de publieke veilingen van onroerend goed en obligaties, met de prijs die de objecten hebben opgebracht. Van de aantallen geboren, gehuwde en overleden personen zijn tabellen met de aantallen opgenomen. Omdat de betreffende gegevens aan de pui van het gemeentehuis werden afgekondigd, hebben de ingebonden exemplaren in de wandeling de naam 'puiboekjes' gekregen.
Plaatsingslijst
12 Puiboekje, 1835-1840
1211 puiboekjes van de stad Haarlem, Collectie van
Plaatsingslijst
12
Puiboekje, 1835-1840
Omvang:
1 band

Gebruik CTRL + scroll om te scrollen

Ga
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1760-1856
Omvang in meters:
0,50
Periode documenten:
1760-1856
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst nrs. 1-15. De collectie is alleen digitaal te raadplegen. De puiboekjes bevatten gedrukte overzichten van gehuwden en overledenen en vanaf januari 1768 ook overzichten van publieke veilingen van onroerend goed en obligaties, met de prijs die de objecten hebben opgebracht. Omdat de betreffende gegevens aan de pui van het stadhuis werden afgekondigd, hebben de ingebonden exemplaren in de wandeling de naam 'puiboekjes' gekregen.
Gemeente:
Haarlem