Menu

Uw zoekacties: J.C. Ruigrok Stichting te Heemstede
1457 J.C. Ruigrok Stichting te Heemstede
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
De J.C. Ruigrok Stichting is opgericht op 6 mei 1977 en beheert een fonds dat is gevormd door de heer J.C. Ruigrok te Noordwijkerhout. Het doel van de Stichting is het bevorderen van de belangen op godsdienstig, liefdadig, sociaal, cultureel en wetenschappelijk terrein. De Stichting tracht haar doelstellingen onder andere te bereiken door het verstrekken van uitkeringen aan in Nederland gevestigde rechtspersonen, die (nagenoeg) uitsluitend een algemeen maatschappelijk belang beogen. De steun kan bestaan uit giften of garantstellingen. Alleen projecten in de regio’s Zuid-Kennemerland, de Haarlemmermeer en de noordelijke Bollenstreek komen in aanmerking voor subsidie.
Inventaris
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1977-2017
Omvang in meters:
1,25
Periode documenten:
1977-2017
Openbaarheid:
gedeeltelijk openbaar
Opheffing openbaarheidsbeperking:
toestemming gemeentearchivaris
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Inventaris inv.nrs. 1-48. Bij de volgende inv.nrs. zijn beperkende bepalingen ten aanzien van de openbaarheid gesteld. Inv.nr. 2 openbaar vanaf 2025, inv.nrs. 4, 8 vanaf 2026, inv.nrs. 11, 13, 48 vanaf 2027, inv.nrs. 15-32 vanaf 2029, inv.nrs. 7, 14 vanaf 2034, inv.nrs. 6, 40 vanaf 2035, inv.nr. 42 vanaf 2036, inv.nrs. 43-45 vanaf 2037, inv.nrs. 41, 46-47 vanaf 2038. Het werkgebied van de J.C. Ruigrok Stichting strekt zich uit over de regio’s Zuid-Kennemerland (tot het Noordzeekanaal), de Haarlemmermeer en de noordelijke Bollenstreek (Hillegom, Lisse, Noordwijkerhout).
Gemeente:
Heemstede