Menu

Uw zoekacties: Museum De Cruquius te Cruquius, Collectie van het

474 Museum De Cruquius te Cruquius, Collectie van het

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
31 Ingekleurde litho met tekening " van eene Aanlegplaats aan de Ringvaart bij de Uiteinden der Polderwegen"Schaal 1:50 voor de Opstand en platte grond. Schaal 1:20 voor Doorsneden. i
474 Museum De Cruquius te Cruquius, Collectie van het
31
Ingekleurde litho met tekening " van eene Aanlegplaats aan de Ringvaart bij de Uiteinden der Polderwegen"Schaal 1:50 voor de Opstand en platte grond. Schaal 1:20 voor Doorsneden.
Beschrijving:
Ingekleurde litho met tekening " van eene Aanlegplaats aan de Ringvaart bij de Uiteinden der Polderwegen"Schaal 1:50 voor de Opstand en platte grond. Schaal 1:20 voor Doorsneden.
Opmerkingen:
Opstand. Platte grond. Doorsnede over de breedte. Teekening van eene der Vier Meerpalen.
Behoorende bij Missieve aan den Heer Dijkgraaf van den Haarlemmermeerpolder van dato 28 Maart 1852, nr 80/3 van den Ondergeteekende De Hoofdopzigter H. Van Egmond. Ingekleurd en voorzien van 2 ouwelstempels "ARCHIEF HAARLEMMERMEERPOLDER" Haarlemmermeerpolder. Teekening van eene Aanlegplaats aan de Ringvaart bij de Uiteinden der Polderwegen.
Techniek:
Grafiek Drukwerk
Land:
Nederland

Gebruik CTRL + scroll om te scrollen

Ga

Kenmerken

Datering:
1750-1980
Omvang in meters:
1,10
Periode documenten:
1750-1980
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Gebruiksinformatie:
De collectie bestaat grotendeels uit technische tekeningen, onder andere van niet uitgevoerde installaties, kaarten, historische tekeningen, prenten, foto's en glasnegatieven. Een selectie (nrs. CM00601 t/m CM00672) is te raadplegen op de Beeldbank Noord-Hollands Archief onder Collecties (in de Beeldbank) en dan >Cruquius.
Gemeente:
Haarlemmermeer