Menu

Uw zoekacties: Vredesplatform Haarlemmermeer te Hoofddorp

7129 Vredesplatform Haarlemmermeer te Hoofddorp

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Het Vredesplatform Haarlemmermeer is opgericht in november 1982. Het platform is een samenwerkingsverband van vredesgroepen met afdelingen van politieke partijen en andere maatschappelijke organisaties. Het doel is om door samenwerking meer op het gebied van vrede en veiligheid te bereiken.
Het platform was betrokken bij landelijke acties op het gebied van vrede en veiligheid, waarbij vooral de acties tegen kernwapens van belang waren. Maar het platform hield zich ook bezig met zaken die een lokale impact hadden, zoals de gevaren rond de stof hydrazine op Schiphol. Ook zette het platform zich in voor een beter begrip tussen Oost en West in de Koude Oorlog door een initiatief op te zetten om contact te leggen tussen de Gemeente Haarlemmermeer en een gemeente in Oost-Europa.
Bij de bewerking van het archief zijn dubbelen, lege enveloppen en stukken die geen verband hadden met het vredesplatform verwijderd. De indeling van de plaatsingslijst is chronologisch. In het Historisch Archief Haarlemmermeer bevindt zich ook het archief van het Samenwerkingsverband Stop de Neutronenbom, Stop de Kernwapenwedloop, werkgroep Haarlemmermeer (toegang 7086). Beide archieven hebben raakvlakken met elkaar.
Plaatsingslijst
12 Stukken betreffende acties tegen kernwapens, 1983-1987 en z.j.
7129 Vredesplatform Haarlemmermeer te Hoofddorp
Plaatsingslijst
12
Stukken betreffende acties tegen kernwapens, 1983-1987 en z.j.
Omvang:
1 pak
NB:
Hierin o.a. stukken van het Komitee Kruisraketten Nee! (KKN), acties te Woensdrecht en het volkspetionnement van 1985
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1982-1988
Omvang in meters:
0,25
Periode documenten:
(1980) 1982-1988
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst nrs. 1-31. Het archief van het Samenwerkingsverband Stop de Neutronenbom, Stop de Kernwapenwedloop, werkgroep Haarlemmermeer, 1978-1984 (1987), bevat enkele notulen van vergaderingen van het Vredesplatform Haarlemmermeer, 1987, zie toegangsnummer 7086 nr. 1.
Gemeente:
Haarlemmermeer