Menu

Uw zoekacties: Personeelsvereniging Gemeente Haarlemmermeer te Hoofddorp
7166 Personeelsvereniging Gemeente Haarlemmermeer te Hoofddorp
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
De originele naam luidt Ontspanningsvereniging Gemeenteambtenaren Haarlemmermeer en is opgericht op 11 oktober 1955. Het doel is de band tussen de leden van het gemeentepersoneel te verstevigen en de onderlinge contacten te bevorderen. De vereniging wil dit bereiken door het organiseren van verschillende op ontspanning gerichte activiteiten. Na 1965, het is niet helemaal duidelijk wanneer precies, zijn de statuten en het huishoudelijk reglement aangepast en wordt de naam Personeelsvereniging Gemeente Haarlemmermeer.
Er worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals de uitgaansdag voor leden of oud-leden, een reünie voor oud-medewerkers, het Sinterklaasfeest, theaterbezoeken en allerhande workshops. Ook worden er verschillende sportactiviteiten ontplooid waarbij deelname aan het Nationale Ambtenaren Voetbaltoernooi in het oog springt, maar er wordt ook getennist en volleybal gespeeld. Daarnaast wordt er ook meegedaan met hardloopwedstrijden.
Bij de bewerking van het archief is het archief opgeschoond. Rekeningafschriften, facturen, kwitanties, declaraties, subsidieverantwoordingen en dubbelen zijn vernietigd. Het archief is niet compleet, maar geeft wel een goede indruk van alle activiteiten van die de Personeelsvereniging ontplooit. Het archief is openbaar op inventarisnummer 3 na.
Plaatsingslijst
3 Leden- en donateursbestand, 1984, 1998-1999, 2010-2012
7166 Personeelsvereniging Gemeente Haarlemmermeer te Hoofddorp
Plaatsingslijst
3
Leden- en donateursbestand, 1984, 1998-1999, 2010-2012
Omvang:
1 omslag
NB:
Openbaar vanaf 2088.

Kenmerken

Datering:
1955-2017
Omvang in meters:
1,10
Periode documenten:
1955-2017
Openbaarheid:
gedeeltelijk openbaar
Opheffing openbaarheidsbeperking:
toestemming gemeentearchivaris
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst nrs. 1-47. Nr. 3 is pas openbaar vanaf 2088. Het archief bevat ook stukken betreffende het ambtenarenvoetbal en voorstel tot het organiseren van het Nationale Ambtenaren Voetbaltoernooi, 1957-1983, 1994-1995.
Gemeente:
Haarlemmermeer