Menu

Uw zoekacties: foto's ten tijde van het coronavirus COVID-19 in Noord-Holla...

104 foto's ten tijde van het coronavirus COVID-19 in Noord-Holland, Collectie van

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris

Kenmerken

Datering:
2020
Periode documenten:
2020
Openbaarheid:
openbaar
Gebruiksinformatie:
Nadere informatie over de raadpleging bij de informatiebalie. Gedurende de coronacrisis legde Vannessa Timmermans, fotograaf van het Noord-Hollands Archief, het veranderende stadsbeeld van Haarlem vast. Daarnaast is aan inwoners uit heel Noord-Holland gevraagd om digitale foto's aan te leveren van het leven op 1,50 meter afstand van elkaar. Uit de mooiste inzendingen is een keuze gemaakt en deze foto's zijn opgenomen in de collectie.