Menu

Uw zoekacties: Kleindierensportvereniging De Eendracht te Heemstede

1137 Kleindierensportvereniging De Eendracht te Heemstede

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
De Kleindierensportvereniging De Eendracht te Heemstede werd opgericht in 1906. Het archief is, via de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek, geschonken aan het Noord-Hollands Archief. Zie voor de historie van deze vereniging: Marloes van Buuren, 111 jaar Kleindierensportvereniging De Eendracht, in Heerlijkheden, jrg. 44, nr. 172 (voorjaar 2017), p. 18-25.
Plaatsingslijst
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1917-2013
Omvang in meters:
0,70
Periode documenten:
1917-2013
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst nrs. 1-41. Zie voor de historie van De Eendracht: Marloes van Buuren, 111 jaar Kleindierensportvereniging De Eendracht, in: Heerlijkheden, jrg. 44, nr. 172 (voorjaar 2017), p. 18-25.
Gemeente:
Heemstede