Menu

Uw zoekacties: Redeker, Frans Volkert, te Haarlem, Collectie van

1173 Redeker, Frans Volkert, te Haarlem, Collectie van

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Frans Volkert Redeker werd geboren op 6 januari 1918 op buitenplaats Lindenheuvel te Bloemendaal. Zijn vader was de chauffeur van de familie Burdet die op Lindenheuvel woonde. De familie Redeker woonde in de chauffeurswoning op het landgoed. Hij overleed op 8 februari 1972 in Friesland en werd begraven in Kootstertille.
Frans Volkert Redeker was lid van de Binnenlandse Strijdkrachten Stafcompagnie District Haarlem, begonnen als korporaal en op 1 februari 1946 bevorderd naar sergeant. Zijn werkzaamheden waren van administratieve aard. Op 1 oktober 1946 werd hem eervol ontslag verleend en ging hij werken bij de Politieke Recherche Afdeling Collaboratie (PRAC). Tot 31 december 1947 als plaatsvervangend chef van de afdeling Documentatie van de PRAC te Haarlem en van 1 januari 1948 tot 30 juni 1948 als kantoorbediende op de afdeling Documentatie van de PRAC te Amsterdam.
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1933-1955
Omvang in meters:
0,05
Periode documenten:
(1917) 1933-1955 (2004)
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst nrs. 1-5. Frans Volkert Redeker (1918-1972) was lid van de Binnenlandse Strijdkrachten Stafcompagnie District Haarlem. Zijn werkzaamheden waren van administratieve aard. In oktober 1946 ging hij werken bij de Politieke Recherche Afdeling Collaboratie (PRAC). Tot eind 1947 als plaatsvervangend chef van de afdeling Documentatie van de PRAC te Haarlem en van 1 januari 1948 tot 30 juni 1948 als kantoorbediende op de afdeling Documentatie van de PRAC te Amsterdam.
Gemeente:
Haarlem