Menu

Uw zoekacties: Gymnastiek- en Sportvereniging Concordia te Haarlem
1212 Gymnastiek- en Sportvereniging Concordia te Haarlem
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 

Kenmerken

Datering:
2002-2018
Periode documenten:
(1922) 2002-2018
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Gebruiksinformatie:
Het digitale archief is opgenomen en te raadplegen in het e-Depot van het Noord-Hollands Archief. Inventaris inv.nrs. 1-69. Inv.nrs. 11, 13-15, 17-57, 60-69 zijn vanwege persoonsgegevens en de privacy van nog levende personen alleen te raadplegen in de studiezaal en niet online. De overige inv.nrs. zijn wel online te raadplegen. Zie ook het papieren archief van de Gymnastiek- en Sportvereniging Concordia te Haarlem, 1902-1950, toegangsnummer 1022.
Gemeente:
Haarlem
Categorie: