Menu

Uw zoekacties: glasnegatieven en foto's van het Bedrijf Openbare Werken te ...
1336 glasnegatieven en foto's van het Bedrijf Openbare Werken te Haarlem betreffende topografisch Haarlem, Collectie van
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 

Kenmerken

Datering:
1920-2012
Omvang in meters:
3,05
Periode documenten:
1920-2012
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Gebruiksinformatie:
De collectie is te raadplegen op de Beeldbank Noord-Hollands Archief onder Collecties (in de beeldbank) en dan >Fotocollectie Bedrijf Openbare Werken te Haarlem. De foto's zijn in opdracht van het Bedrijf Openbare Werken te Haarlem gemaakt door verschillende fotografen: Willem (Wim) Marloed Zilver Rupe (1904-1993) 554 foto's in de periode 1957-1971, Nico van Oosten Slingerland (?-?) 126 foto's in de periode 1970 en door Jos Fielmich (1949-) in de periode 1971-2012. De glasnegatieven kunnen vanwege materiële staat niet worden geraadpleegd.
Gemeente:
Haarlem