Menu

Uw zoekacties: Gerlings Stichting en Gerlings Vereniging te Haarlem

1406 Gerlings Stichting en Gerlings Vereniging te Haarlem

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 

Kenmerken

Datering:
1961-1999
Omvang in meters:
4,30
Periode documenten:
(ca. 17e eeuw) 1961-1999
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst in map plaatsingslijsten nr. 100192 doosnrs. 1-20 en ongenummerd (o.a. een doos prentbriefkaarten en een rol tekeningen betreffende Nederlands-Indië, een koker met diploma's van dr. A.C.E. Gerlings (theologe) en met stamboom van de Gerlings, het boek: 'Gedenkboek van de Tentoonstelling De Vrouw 1813-1913 Meerhuizen-Amsterdam', Amsterdam (1913). In het gedenkboek staat op blz. 44 een foto van dr. A.C.E. Gerlings en een door haar geschreven stukje over de afdeling Godsdienst op de tentoonstelling. Zij was voorzitster van die afdeling.) Lijst van afbeeldingen uit het archief geplaatst in de Kennemer Atlas in map plaatsingslijsten nr. 100192. Doosnr. 5 bevat een losbladige publicatie in ringband van Th. Gerlings, 'Het geslacht Gerlings', Amerongen 1999.
Gemeente:
Haarlem
Gevonden archiefstukken
Uw zoekterm komt voor in de titel en/of de kenmerken van deze archieftoegang.