Menu

Uw zoekacties: Leeuwen, Dirk van, betreffende diverse verenigingen te Aalsm...

1420 Leeuwen, Dirk van, betreffende diverse verenigingen te Aalsmeer, Collectie van

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
D.N. (Dirk) van Leeuwen is geboren in 1930 te Aalsmeer. Hij heeft meerdere functies bekleed in Aalsmeerse verenigingen en stichtingen. Hij was onder meer van 1976 tot en met 1996 voorzitter van Verenigingsbelang "Aalsmeer" en van 1978 tot en met 1984 voorzitter van het Rayon Meer en Amstelland van de Turnkring Noord-Holland-Zuid. Daarnaast was hij secretaris van de Stichting Promotie Aalsmeer in het kader van het 850-jarig bestaan van Aalsmeer in 1983 en als bestuurslid actief in de Sportraad Aalsmeer. Ook was hij betrokken bij de organisatie van de "Superstars Aalsmeer", een jaarlijks terugkerend sportevenement voor inwoners van Aalsmeer. In deze collectie bevinden zich diverse stukken die Dirk van Leeuwen gedurende zijn actieve periode heeft verzameld, waaronder vergaderstukken, correspondentie en documentatiemateriaal.
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1970-2000
Omvang in meters:
2,40
Periode documenten:
1970-2000
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst nrs. 1-17. Dirk van Leeuwen (1930-) heeft meerdere functies bekleed in Aalsmeerse verenigingen en stichtingen. De collectie bevat diverse stukken die hij gedurende zijn actieve periode heeft verzameld, waaronder vergaderstukken, correspondentie en documentatiemateriaal. Een gedeelte van de collectie is niet geïnventariseerd.
Gemeente:
Aalsmeer