Menu

Uw zoekacties: Vogel, Frits, als vormgever van het Bloemencorso Aalsmeer

1431 Vogel, Frits, als vormgever van het Bloemencorso Aalsmeer

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Frits Vogel, geboren in 1931 te Vlaardingen, is kunstenaar. Hij hield zich van 1968-1990 bezig met het vormgeven van het Bloemencorso Aalsmeer. Daarnaast ontwierp hij ook wel decorstukken voor theater en televisie en werkte hij vele jaren als arrangeur op binnen- en buitenlandse bloemententoonstellingen. In het begin van de jaren 1970 verhuisde Frits Vogel naar de Auvergne in Frankrijk. Hij bleef als vormgever betrokken bij het corso.
Meer informatie over het bloemencorso in Aalsmeer vindt u in het archief van de Stichting Bloemencorso Aalsmeer (toegangsnummer 2437).
Afbeeldingen
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1958-1989
Omvang in meters:
0,90
Periode documenten:
1958-1989
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst nrs. 1-12. Het archief is fragmentarisch. Frits Vogel (1931-) is kunstenaar en was jarenlang vormgever van het Bloemencorso Aalsmeer. De beschrijvingen van de 16 tekeningen uit nr. 12 zijn te raadplegen op de Beeldbank Noord-Hollands Archief onder NL-HlmNHA_1431_12_1 t/m 1431_12_16.
Gemeente:
Aalsmeer
Gevonden archiefstukken
Uw zoekterm komt voor in de titel en/of de kenmerken van deze archieftoegang.