Menu

Uw zoekacties: gezinskaarten van de gemeente Velsen, Archiefdeel van

1506 gezinskaarten van de gemeente Velsen, Archiefdeel van

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 

Kenmerken

Datering:
1904-1938
Omvang in meters:
19,60
Periode documenten:
1904-1938
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Het archiefdeel is niet geïnventariseerd. De gezinskaarten zijn alfabetisch op naam van het gezinshoofd. Alleen op microfiches te raadplegen. De gezinskaarten bevatten ook kaarten van bewoners van gestichten, militairen en vreemdelingen.
Gegevens na 1938 zijn te vinden in de persoonskaarten bij Burgerzaken van de gemeente Velsen, Dudokplein 1, 1971 EN IJmuiden. Van personen die na 1938 in Nederland zijn overleden, worden bij het CBG Centrum voor familiegeschiedenis in Den Haag persoonskaarten bewaard.
Gemeente:
Velsen