Menu

Uw zoekacties: Dienst van De Hout, de Plantsoenen en de Begraafplaatsen te Haarlem
1508 Dienst van De Hout, de Plantsoenen en de Begraafplaatsen te Haarlem
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
De administratie van de begraafplaatsen en van De Hout en Plantsoenen (aanvankelijk afdeling plantsoenen onder Openbare Werken) is tot 1962 afzonderlijk gevoerd. De grafregisters, die ook bij dit archief horen, zijn in deze plaatsingslijst niet verwerkt en blijven op het Gemeentearchief.
In 2021 is door de heer Vonk een herbarium van planten en bomen van de Stadskwekerij aan het Noord-Hollands archief geschonken.
Plaatsingslijst
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1902-1979
Omvang in meters:
9,70
Periode documenten:
(1832) 1902-1979 (1989)
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst nrs. 1-79. De nrs. 58-76 zijn te raadplegen na transport. Inv.nrs. 77-79 zijn vanwege materiële staat niet raadpleegbaar. Plaatsingslijst van de grafregisters van de Begraafplaats Kleverlaan (Begraafplaats Schoterweg) in map plaatsingslijsten nr. 600020 nrs. 1-23. Nr. 23 is het grafregister van het Israëlitisch Kerkhof (Joodse Begraafplaats) te Akendam over de periode 28 augustus 1836 t/m 26 juni 1923.
Gemeente:
Haarlem
Gevonden archiefstukken
Uw zoekterm komt voor in de titel en/of de kenmerken van deze archieftoegang.