Menu

Uw zoekacties: films van M.E. van der Vegt-van den Outenaar te Haarlem, Collectie van
1564 films van M.E. van der Vegt-van den Outenaar te Haarlem, Collectie van
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 

Kenmerken

Datering:
1965-1998
Periode documenten:
1965-1998
Openbaarheid:
openbaar
Gebruiksinformatie:
De collectie is in bewerking en alleen op afspraak te raadplegen. Nadere informatie over de raadpleging bij de informatiebalie. De collectie bestaat uit 49 films en twee video's met amateuropnamen van de familie Van der Vegt in de jaren 60 en 70 van de 20e eeuw. Hierop zijn vakantiebeelden, beelden van het gezinsleven, stadsbeelden en de bouw/ontwikkeling van Schalkwijk te zien. De twee video's hebben betreffen het Sint Elisabeths Gasthuis (waar mevr. Van der Vegt-van den Outenaar werkte) en een reünie van oud-leerlingen uit 1952-1954 van de A.H. Gerhardschool voor MULO, Jacobstraat 2, te Haarlem in 1998.
Gemeente:
Haarlem
Gevonden archiefstukken
Uw zoekterm komt voor in de titel en/of de kenmerken van deze archieftoegang.