Menu

Uw zoekacties: Stichting Oorlogshistorie Bloemendaal (SOHB) te Bloemendaal,...

1680 Stichting Oorlogshistorie Bloemendaal (SOHB) te Bloemendaal, Collectie van de

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 

Kenmerken

Datering:
2004-2009
Periode documenten:
2004-2009 (2021)
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Gebruiksinformatie:
De digitale collectie is opgenomen en te raadplegen in het e-Depot van het Noord-Hollands Archief. De collectie is vanwege bijzondere persoonsgegevens en auteursrecht tot 1 januari 2046 alleen te raadplegen in de studiezaal en niet online, met uitzondering van het e-book (Carin van Riessen, 'Bloemendaal 1940-1945: feiten en verhalen', Bloemendaal 1995) dat wel online is te raadplegen. De collectie bevat naast het e-book vier websites (1940-1945.bloemendaal.nl, 1940-1945.bennebroek.nl, rees.bloemendaal.nl, oorlogindeduinen.bloemendaal.nl) en zeven filmbestanden. De website oorlogsarchief.bloemendaal.nl is online te raadplegen. Deze website is nog in gebruik en wordt nog regelmatig aangevuld met informatie en daarom is deze website niet overgedragen aan het Noord-Hollands Archief.
Gemeente:
Bloemendaal