Menu

Uw zoekacties: Gemeentebestuur van Heemstede (Gemeente Heemstede)

2095 Gemeentebestuur van Heemstede (Gemeente Heemstede)

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1. De gemeente Heemstede in de periode 1930-1990
2. Geschiedenis van het archief
3. Verantwoording van de inventarisatie
4. Bijlagen
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1930-1990
Omvang in meters:
75,40
Periode documenten:
1930-1990
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Gebruiksinformatie:
Inventaris inv.nrs. 1-2103. Lijsten van raadsleden, burgemeesters, wethouders, secretarissen en ontvangers van de gemeente Heemstede, 1930-1990, zie paragraaf 4.1. van de inventaris. Alfabetische overzichten op naam en op perceel betreffende aankoop van panden en percelen grond (inv.nrs. 175-201) zie paragraaf 4.3, betreffende verkoop van panden en percelen grond (inv.nrs. 202-239) zie paragraaf 4.4, betreffende ruiling van grond (inv.nrs. 240-243) zie paragraaf 4.5 en betreffende verhuur/ingebruikgeving van gronden (inv.nrs. 249-250) zie paragraaf 4.6 van de inventaris. Kadastraal register, secties A, B en C, verwijzend van de perceelnummers naar de kadastrale plans en naar de artikelen van de betreffende kadastrale leggers, 1901-1974, is geplaatst in de Atlas van het Noord-Hollands Archief. Ook kaartfragmenten van een kadastrale kaart van de gemeente Heemstede met ingetekend de huisnummers per perceel of per woonblok en de genummerde brandkranen, z.j., zijn geplaatst in de Atlas van het Noord-Hollands Archief.
Gemeente:
Heemstede