Menu

Uw zoekacties: Volkstuinvereniging Zonder Werken Niets te Haarlem

2383 Volkstuinvereniging Zonder Werken Niets te Haarlem

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
De vereniging is opgericht op 16 december 1931 tijdens een vergadering gehouden in het Café Flora. Die vergadering werd geleid door de heer J. Vroegop, voorzitter van het Algemeen Verbond van Volkstuinen in Nederland. Er werden 22 leden ingeschreven en tot voorzitter werd gekozen de heer G. Bouman. Secretaris werd de heer Voortman en in de andere bestuursfuncties traden de heren P. Steenhage, A. Groot en P. Bosdijk. Op 7 januari 1932 werd de eerste bestuursvergadering gehouden. Toen werd besloten de vereniging de naam Zonder Werken Niets te geven.
Het archieffragment werd op 10 maart 2005 aan het Noord-Hollands Archief geschonken door de heer P. Honkoop te Haarlem-Noord.
Het archief is volledig openbaar ter inzage in de studiezaal van het Noord-Hollands Archief te Haarlem. De citeertitel bij vermelding van het archief luidt: Archieffragment van de Volkstuinvereniging Zonder Werken Niets, 1931-1991. Noord-Hollands Archief (NHA), te Haarlem.
Plaatsingslijst
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1931-1991
Omvang in meters:
0,10
Periode documenten:
1931-1991
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst in band 52.18 nrs. 1-16. Het archief is fragmentarisch.
Gemeente:
Haarlem