Menu

Uw zoekacties: Katholieke Land- en Tuinbouwbond (LTB), afdeling Aalsmeer
2386 Katholieke Land- en Tuinbouwbond (LTB), afdeling Aalsmeer
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
De afdeling Aalsmeer is opgericht in 1934. Het is een regionale afdeling van de L.T.B., die de agrarische en maatschappelijke belangen van de land- en tuinbouw in Noord- en Zuid-Holland behartigt. De afdeling Aalsmeer zet zich op lokaal niveau in voor de sociale facetten, zoals ontmoetingen en gezellige activiteiten in verenigingsverband, alsmede voor de economische belangen van de leden. De afdeling is onderdeel van de Kring Amstelland. Het bestuur wordt ondersteund door een geestelijk adviseur.
Vanaf 1976 neemt de afdeling deel aan vergaderingen van de 3 Aalsmeerse Landbouw Organisaties (A.L.O.), onderdeel van de drie Hollandsche Landbouw Organisaties (3 H.L.O.). Dit is een samenwerkingsverband tussen de Christelijke Boeren- en Tuindersbond (C.B.T.B.), de Hollandse Maatschappij van Landbouw (H.M.v.L.) en de L.T.B.
Op 22 mei 1991 besluiten de H.M.v.L. en de L.T.B. tot oprichting van een gezamenlijke Westelijke Land- en Tuinbouworganisatie (W.L.T.O.). In 1993 is het archief namens de W.L.T.O., afdeling Aalsmeer geschonken aan de gemeente Aalsmeer.
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1934-1992
Omvang in meters:
0,25
Periode documenten:
1934-1992
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst in band 003.3 nrs. 1-11.
Gemeente:
Aalsmeer