Menu

Uw zoekacties: gezinskaarten van Spaarndam, Archiefdeel van
2500 gezinskaarten van Spaarndam, Archiefdeel van
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
De gezinskaarten van Spaarndam betreffen het Haarlemse deel zijn op adres geordend: Binnenpad, Boezemkade, Havenplein, Kerklaan, Kerkplein, Nieuwe Rijweg, Oostkolk, Pol, Slaperdijkweg, Spaarndammerdijk, Taanplaats, Visserseinde, Vissersstraat, Westkolk en IJdijk.
Plaatsingslijst
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1949-1955
Omvang in meters:
0,05
Periode documenten:
1949-1955
Openbaarheid:
niet openbaar
Opheffing openbaarheidsbeperking:
toestemming gemeentearchivaris
Raadpleegmogelijkheid:
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst nrs. 1-2. Alleen digitaal te raadplegen. Het archiefdeel is pas openbaar vanaf 2056. De gezinskaarten van Spaarndam betreffen het Haarlemse deel en zijn op adres geordend: Binnenpad, Boezemkade, Havenplein, Kerklaan, Kerkplein, Nieuwe Rijweg, Oostkolk, Pol, Slaperdijkweg, Spaarndammerdijk, Taanplaats, Visserseinde, Vissersstraat, Westkolk en IJdijk. De index op de gezinskaarten van Spaarndam, 1949-1955, is gemaakt door de Historische Werkgroep Spaarndam en ook alleen digitaal te raadplegen.
Gemeente:
Haarlem