Menu

Uw zoekacties: vogelfoto's van fotograaf John Harry Savory, Collectie van

297 vogelfoto's van fotograaf John Harry Savory, Collectie van

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 

Kenmerken

Datering:
1930-1938
Omvang in meters:
2,00
Periode documenten:
(1922) 1930-1938
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst nrs. 1-57. James Henry Savory (1889-1962) was een Engelse vogelfotograaf en is in de Nederlandse literatuur bekend als John Harry Savory of kortweg Harry Savory. Hij maakte deel uit van de in Nederland actieve pioniers van de vogelfotografie. De collectie is van ornithologisch-historisch belang. De vogelsoorten werden door Savory gefotografeerd bij het nest en/of met jongen en eieren in onder andere Texel (1930, 1931), Amsterdamse Waterleidingduinen bij Haarlem en De Zilk (1931, 1932), De Beer (1933, 1935, 1936), polder IJdoorn bij Durgerdam, Zwanenwater bij Callantsoog (1935, 1936), vogeleiland Griend (1937) en Overijssel (1937, 1938). Diverse van deze gebieden werden aangekocht door Natuurmonumenten of de Vogelbescherming.