Menu

Uw zoekacties: R.-K. Voetbalvereniging Inter-Heemskerk
3102 R.-K. Voetbalvereniging Inter-Heemskerk
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Opgericht op 3 mei 1972 als Rooms-Katholieke Voetbalvereniging Inter-Heemskerk. De RKVV Inter-Heemskerk is opgericht door een aantal Italianen en Spanjaarden die bij de voetbalclub D.E.M. in Beverwijk hun sport beoefenden. Aangezien het opnamevermogen van D.E.M. beperkt was en men de behoefte had aan een eigen club is Inter-Heemskerk opgericht. Het bestuur werd gevormd door vijf Italianen, twee Nederlanders en één Spanjaard. De sportaccomodatie was gelegen aan de Tolweg in Heemskerk. In januari 1973 telde de club ca. 100 leden en nam deel aan de Nederlandse competitie; men integreerde als groep. Het aantal leden was in 1986 gestegen tot 199. De gemeente Heemskerk stond garant voor het kantinegebouw en was betrokken via de garantstelling bij de liquidatie van de vereniging. Opgeheven op 17 augustus 1987 (zie: 15 oktober 1987 circulaire van bestuurders ter liquidatie).
Dit archieffragment is via de gemeente Heemskerk in augustus 1998 aan het archief overgedragen.
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1972-1987
Omvang in meters:
0,30
Periode documenten:
1972-1987
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst in band 401.3 nrs. 1-7.
Gemeente:
Heemskerk
Categorie: