Menu

Uw zoekacties: Provinciale Waterstaat van Noord-Holland te Haarlem, Twiskeplan

342 Provinciale Waterstaat van Noord-Holland te Haarlem, Twiskeplan

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Het hierna beschreven archief is aangelegd door ir. J.A. de Priester, hoofdingenieur van de Provinciale Waterstaat van Noord-Holland, als directie over het uitvoeren van werken tot het inpolderen, droogmaken en ontginnen van een complex uitgeveende gronden onder Landsmeer, Ilpendam en Oostzaan (Twiskeplan).
De hierna volgende plaatsingslijst is gemaakt tijdens de verpakking van het archiefmateriaal. De beschrijvingen zijn letterlijk overgenomen van de ruggen van de ordners waarin het materiaal was geborgen. Het opschrift was aanvankelijk 'Dossier ontginning Landsmeer', naderhand heeft men echter gekozen voor de naam 'Twiskeplan', welke naam verder is aangehouden. Er is geen materiaal ter vernietiging afgescheiden.
Het archief werd in de jaren tachtig van de twintigste eeuw overgedragen aan het Noord-Hollands Archief door de Provinciale Waterstaat.
Plaatsingslijst
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1937-1957
Omvang in meters:
3,00
Periode documenten:
1937-1957
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst in band 342 nrs. 1-120. Betreft de directie over het uitvoeren van werken tot het inpolderen, droogmaken en ontginnen van een complex uitgeveende gronden onder Landsmeer, Ilpendam en Oostzaan.
Gemeente:
Provincie Noord-Holland