Menu

Uw zoekacties: Heerlijkheid Bennebroek

3819 Heerlijkheid Bennebroek

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Afbeeldingen
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1653-1899
Omvang in meters:
4,40
Periode documenten:
(1464) 1653-1899
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Gebruiksinformatie:
Inventaris inv.nrs. 1-698. Inleiding in band 101.1. Inv.nrs. 115, 145, 251, 268 zijn loze nummers. Inv.nr. 454 ontbreekt. Lijsten van kaarten, bouwtekeningen en prenten geplaatst in de Atlas van het Noord-Hollands Archief als bijlagen in band 101.2. Lijst van ambachtsheren en -vrouwen, 1621-1950 onder rubriek 6 in de inventaris. Index op persoons- en plaatsnamen met verwijzing naar de inventarisnummers en de bijlagen in band 101.2.
Gemeente:
Bloemendaal