Menu

Uw zoekacties: Schrijver, G.H., betreffende Kousenfabrieken Hin NV te Haarl...

3902 Schrijver, G.H., betreffende Kousenfabrieken Hin NV te Haarlem, Collectie van

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
1. Gijsbertus Hendrikus Schrijver
2. Kousenfabrieken Hin NV
3. Geschiedenis van de collectie
4. Verantwoording van de bewerking
5. Aanwijzingen voor de gebruiker
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1930-1969
Omvang in meters:
0,90
Periode documenten:
1930-1969 (1978)
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Gebruiksinformatie:
Inventaris inv. nrs. 1-107. G.H. Schrijver (1914-) heeft in de periode 1942-1968 als algemeen bedrijfsleider bij de Kousenfabrieken Hin NV te Haarlem gewerkt. De collectie bevat ook stukken betreffende NV Hollandse Kunstzijde Industrie (NKI) te Breda, 1931-1942, waar G.H. Schrijver werkzaam was voordat hij bij Kousenfabrieken Hin NV ging werken. De NKI werkte sinds 1931 samen met de Eerste Nederlandse Kunstzijdefabriek (ENKA). Hoewel de naam ENKA in 1929 was gewijzigd in Algemene Kunstzijde Unie NV (AKU), bleven de fabrieken toch de naam ENKA gebruiken. Zie ook: archief van de Kousenfabrieken Hin NV te Haarlem, (1901) 1905-1969 (1977), toegangsnummer 1005. Freek Baars en Tony Lindijer, 'Nette meisjes gevraagd: Kousenfabrieken Hin NV 1905-1969', Haarlem 1997. In de Beeldbank Noord-Hollands Archief zijn foto's van de fabrieken en de productie van kousen te raadplegen. Het personeelsblad van de Kousenfabrieken Hin NV, getiteld 'De Draadgeleider', oktober 1947-april 1967, is te raadplegen in de bibliotheek van het Noord-Hollands Archief.
Gemeente:
Haarlem