Menu

Uw zoekacties: Vereniging voor Vreemdelingenverkeer (VVV) Hollands Midden e...

500 Vereniging voor Vreemdelingenverkeer (VVV) Hollands Midden en rechtsvoorgangers

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
De VVV Amstelveen en de Streek VVV Kennemer- en Amstelland zijn beide opgericht in 1965. Tot de Streek VVV Kennemer- en Amstelland behoorden de VVV’s van Aalsmeer, Amstelveen, Haarlem, Velsen-IJmuiden en Zandvoort, aanvankelijk in een nogal vrijblijvend samenwerkingsverband, sedert 1979 in een gesloten formatie. Vanaf 1977 werkte de VVV Amstelveen ook nauw samen met de VVV Aalsmeer. In 1979 heeft deze samenwerking geresulteerd in de oprichting van de stichting Streek VVV Amstelland en de Meerlanden. In 1985 zijn de VVV Amstelveen en de VVV Aalsmeer officieel ontbonden en opgegaan in deze stichting. In 2002 is de VVV Amstelland en de Meerlanden met de VVV’s Gooi en Vechtstreek, De Ronde Venen en het Loosdrechts Plassengebied gefuseerd tot de VVV Hollands Midden. Eind 2010 beëindigde de VVV Hollands Midden alle activiteiten.
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1962-2011
Omvang in meters:
4,00
Periode documenten:
1962-2011
Openbaarheid:
gedeeltelijk openbaar
Opheffing openbaarheidsbeperking:
toestemming directeur
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst nrs. 1-50. Bij de volgende nrs. zijn beperkende bepalingen ten aanzien van de openbaarheid gesteld. Nr. 41 openbaar vanaf 2025, nr. 42 vanaf 2026, nr. 43 vanaf 2028, nr. 44 vanaf 2029, nr. 45 vanaf 2030, nr. 46 vanaf 2032, nrs. 47-49 vanaf 2031.
Categorie: