Menu

Uw zoekacties: Frankfort, H., te Oisterwijk betreffende de Nederlandse Bond...
502 Frankfort, H., te Oisterwijk betreffende de Nederlandse Bond van Jongelingsverenigingen op Gereformeerde Grondslag, afdeling Noord-Holland, Collectie van
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Deze collectie bestaat uit drukwerken betreffende het jeugdwerk op Gereformeerde Grondslag binnen Noord-Holland. De oudste stukken gaan over het werk van de Nederlandse Bond van Jongelingsverenigingen op Gereformeerde Grondslag, die in 1959 fuseerde met de Bond van Meisjesverenigingen op Gereformeerde Grondslag in Nederland, tot de Bond van Gereformeerde Jeugdverenigingen. De stukken werden in november 1996 aan het Rijksarchief in Noord-Holland geschonken door de heer H. Frankfort te Oisterwijk.
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1917-1978
Omvang in meters:
0,25
Periode documenten:
1917-1978
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst nrs. 1-42.
Gevonden archiefstukken
Uw zoekterm komt voor in de titel en/of de kenmerken van deze archieftoegang.