Menu

Uw zoekacties: Rijksgebouwendienst, districtsbureau Amsterdam, Collectie van de

688 Rijksgebouwendienst, districtsbureau Amsterdam, Collectie van de

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
De collectie bestaat voornamelijk uit opgerolde calques. In vele gevallen zit om de rol een banderol met daarop zeer globale gegevens over het object. Als een dergelijke banderol aanwezig was is de tekst daarvan overgenomen in onderstaande lijst. Indien geen banderol aanwezig was is gepoogd de tekst van de tekeningen over te nemen. Er is geen verder onderzoek gedaan om te zien of wat op de banderollen staat ook werkelijk de inhoud dekt; er kunnen dus meer objecten op één rol geborgen zijn. Naast bouwtekeningen zijn ook enkele dozen met foto's aanwezig; deze zijn achteraan de plaatsingslijst opgenomen. Er bestaat een globale lijst van deze foto's.
Let op!! Raadpleging is alleen mogelijk na verkregen toestemming en op aanwijzing van het restauratieatelier.
Inventaris
Erfgoedstuk

Kenmerken

Omvang in meters:
10,00
Periode documenten:
20e eeuw
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst in band 688 doosnrs. 1-63. Geografische index in de plaatsingslijst in band 688. De collectie bevat in hoofdzaak opgerolde calques (bouwtekeningen doosnrs. 1-52, 57-63), daarnaast zijn ook enkele dozen met foto's (doosnrs. 53-56) aanwezig. Raadpleging van de collectie kan in verband met de materiële toestand alleen op afspraak. Nadere informatie over de raadpleging bij de informatiebalie.
Gevonden archiefstukken
Uw zoekterm komt voor in de titel en/of de kenmerken van deze archieftoegang.