Menu

Uw zoekacties: Plaatselijke prijzencommissie Haarlemmermeer te Hoofddorp

7029 Plaatselijke prijzencommissie Haarlemmermeer te Hoofddorp

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Verantwoording
Deze inventaris van het archief van de Plaatselijke prijzencommissie Haarlemmermeer omvat de periode 1946-1947. Na selectie en vernietiging bleef er één archiefdoos bewaard, waarvan de inhoud in deze inventaris is beschreven.
Als leidraad voor de indeling van deze inventaris is uitgegaan van de basisarchiefcode van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, aangezien het archief volgens deze code geordend was.
De beschrijvingen van de in deze inventaris voorkomende dossiers zijn zo kort mogelijk gehouden, zonder evenwel aan duidelijkheid in te boeten. Aanduidingen als 'dossiers' of 'stukken betreffende' geven geen meerwaarde aan de beschrijvingen en zijn daarom weggelaten. Ook het benoemen van de materiële vorm (band, deel, omslag) is achterwege gebleven.
Bij de inventarisatie van het archief van de Distributiedienst kring 31 Haarlemmermeer, werden archiefbescheiden aangestroffen van de Plaatselijke prijzencommissie. Deze bescheiden zijn opgenomen in deze inventaris.
Verdere naspeuring naar vermiste archiefbescheiden heeft niets opgeleverd, zodat het geïnventariseerde archief niet compleet is.
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1946-1948
Omvang in meters:
0,10
Periode documenten:
1946-1948
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Inventaris inv. nrs. 1-4.
Gemeente:
Haarlemmermeer