Menu

Uw zoekacties: Sportuitwisselingscomité Caterham te Hoofddorp

7052 Sportuitwisselingscomité Caterham te Hoofddorp

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Caterham had van 1948-1952 met Bussum sportuitwisselingen georganiseerd. In 1953 was hier een eind aangekomen door afnemende animo in Bussum. Via een internationale vereniging van gemeenten en een internationale sport- en cultuurorganisatie is er contact ontstaan tussen Caterham en Haarlemmermeer.
Van 1958-1970 werden elke zomer toernooien georganiseerd, afwisselend in Haarlemmermeer en Caterham. De sporters werden opgevangen in gastgezinnen. Om de uitwisseling te kunnen bekostigen werden verschillende activiteiten georganiseerd zoals een bazaar en bridge- en klaverjastoernooien. De Gemeente Haarlemmermeer droeg bij in de vorm van subsidie. Ook organisaties in de buurt werden aangeschreven voor een bijdrage.
In 1972 zijn de werkzaamheden van het Sportuitwisselingscomité beëindigd, vanwege gebrek van belangstelling vanuit Engeland.
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1957-1972
Omvang in meters:
0,40
Periode documenten:
1957-1972
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst nrs. 1-11.
Gemeente:
Haarlemmermeer