Menu

Uw zoekacties: documentatie van drs. Th.A. Fafié betreffende het Herbert Vi...

7108 documentatie van drs. Th.A. Fafié betreffende het Herbert Vissers College te Nieuw-Vennep, Collectie van

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
De heer Fafié was docent Godsdienst en Maatschappijleer aan het Herbert Vissers College. Het materiaal dat hij bewaard heeft, heeft hij in 2013 geschonken aan het Historisch Archief Haarlemmermeer. In 2016 kwam er nog een aanvulling op de originele schenking.
Bij het bewerken van het archief is er niets veranderd aan de manier waarop de collectie is verzameld. De dossiers zijn in een chronologische volgorde geplaatst. Aangetroffen cijferlijsten en beoordelingen van leerlingen zijn verwijderd met het oog op de privacy.
Plaatsingslijst

Kenmerken

Datering:
1989-2007
Omvang in meters:
1,00
Periode documenten:
1989-2007 (2009)
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst nrs. 1-89. De collectie bevat vooral de weekberichten van de rector, stukken betreffende het uitwisselingsprogramma met de zusterstad Hódmezövásárhely in Hongarije, schoolgidsen en jaarboeken van de school. Bij het Noord-Hollands Archief berusten ook de collecties van documentatiealbums van drs. Th.A. Fafié betreffende de Prinses Christinaschool voor Christelijk MAVO te Haarlem, 1971-1980, zie toegangsnummer 1928, en betreffende het Christelijk College Marnix van Sint Aldegonde te Haarlem, (1971) 1976-1992, zie toegangsnummer 1929.
Gemeente:
Haarlemmermeer