Menu

Uw zoekacties: foto's gemaakt in het kader van het project Visie Ringdijk e...
7149 foto's gemaakt in het kader van het project Visie Ringdijk en Ringvaart van de afdeling Ruimte, Economie en Duurzaamheid (RED) van de gemeente Haarlemmermeer, Collectie van
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 

Kenmerken

Datering:
2018
Periode documenten:
2018
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Gebruiksinformatie:
De digitale collectie bevat foto's gemaakt door Kathrin Hannen in het kader van het project Visie Ringdijk en Ringvaart. De speerpunten van de visie waren het vergroten van de identiteit, historie en herkenbaarheid van de Ringdijk en Ringvaart; het vergroten van de veiligheid en leefbaarheid op de dijk; het benutten van kansen voor recreatie en toerisme en ook de samenwerking tussen verschillende overheden verbeteren. De Ringdijk en Ringvaart vormen samen het einde van het Haarlemmermeer. In 1852 was het Haarlemmermeer drooggelegd en kon de nieuwe grond worden ontgonnen.
Gemeente:
Haarlemmermeer