Menu

Uw zoekacties: sloopvergunningen en sloopmeldingen van de gemeente Haarlemm...

7157 sloopvergunningen en sloopmeldingen van de gemeente Haarlemmermeer, Archiefdeel van

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
In 2019 is gestart met de bewerking van het archief. Voor de periode van 1993-2010 ging het om sloopvergunningen. Deze zijn op jaar van vergunningsnummer gerubriceerd en daarbinnen alfabetisch geordend. Vanaf 2010 werden het meldingen deze zijn per jaar op kern geordend en daarbinnen alfabetisch. De materiële verzorging voor de permanent te bewaren stukken is intern bij de gemeente uitgevoerd. Het archief is na bewerking overgebracht naar de archiefbewaarplaats van de gemeente Haarlemmermeer.
Het archief is geheel openbaar.

Kenmerken

Datering:
1996-2014
Omvang in meters:
20,00
Periode documenten:
(1993) 1996-2014
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Inventaris inv.nrs. 1-847. De sloopverguningen betreffen de periode (1993) 1996-2010. Deze zijn op jaar van vergunningsnummer gerubriceerd en daarbinnen alfabetisch op straatnaam geordend. Van 2011-2014 gaat het om sloopmeldingen die per jaar op woonkern zijn geordend en daarbinnen alfabetisch op straatnaam.
Gemeente:
Haarlemmermeer