Menu

Uw zoekacties: Leupen, B., betreffende de firma Wed. J. Leupen en Zoon te H...

807 Leupen, B., betreffende de firma Wed. J. Leupen en Zoon te Haarlem, Collectie van

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
De collectie Leupen bestaat voor het grootste deel uit eigendomsbewijzen van het pand Grote Houtstraat 189 en van belendende panden aan de Gasthuisvest te Haarlem, over de periode 1581-1829. In die panden was de firma Wed. J. Leupen en Zoon gevestigd. Zie voor het gedenkboek van dit bedrijf inv.nr. 34.
In 2007 is deze collectie door de heer P. Leupen, handelend namens de heer Bob Leupen te Almelo, geschonken aan het Noord-Hollands Archief.
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1816-1839
Omvang in meters:
0,25
Periode documenten:
(1581) 1816-1839 (1916)
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst in band 807 nrs. 1-34. De collectie bestaat voor het grootste deel uit eigendomsbewijzen van het pand Grote Houtstraat 189 en van belendende panden aan de Gasthuisvest te Haarlem over de periode 1581-1829.
Gemeente:
Haarlem