Menu

Uw zoekacties: Familie De Vlieger in de gemeente Haarlemmermeer
820 Familie De Vlieger in de gemeente Haarlemmermeer
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Deze kleine collectie werd aan het Rijksarchief in Noord-Holland geschonken door mevr. Van Huis uit Haarlem, een van de nazaten in vrouwelijke lijn van de familie De Vlieger. De collectie bestaat voornamelijk uit familieaantekeningen, rouwkaarten en foto's. Voor de ordening is de gezinsstructuur van deze familie aangehouden. Achtereenvolgens zijn dit de gezinnen van Pieter de Vlieger en Elisabeth Slis, die van hun beide zoons Jacob de Vlieger en Anneke Roubos en Johannes de Vlieger en Neeltje Los, en dat van hun kleinzoon Dirk Jan de Vlieger (zoon van Johannes de Vlieger en Neeltje Los) en zijn drie echtgenotes. Ten slotte zijn gegevens opgenomen betreffende de gezinnen van Adrianus van Dam en Klara Los en dat van Hendrik Los en Elisabeth Dirkje van Dam, zuster en broer van de eerder genoemde Neeltje Los.
Plaatsingslijst
Erfgoedstuk

Kenmerken

Omvang in meters:
1,00
Periode documenten:
19e-20e eeuw
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst nrs. 1-58. Nr. 55 is een loos nummer. Het archief bestaat voornamelijk uit familieaantekeningen, rouwkaarten en foto's.
Gemeente:
Haarlemmermeer