Menu

Uw zoekacties: Stichting Vissenbescherming te Amsterdam
941 Stichting Vissenbescherming te Amsterdam
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Dit is het archief van de Stichting Vissenbescherming en zijn twee voorlopers.
Marijke Santen maakte zich sterk voor het verbeteren van het leven van de vissen. Zij richtte twee werkgroepen op: de Werkgroep Goudvis en de Werkgroep Snoek en Baars. Beide groepen hebben bestaan totdat in 2000 de Stichting Vissenbescherming werd opgericht.
De Werkgroep Goudvis werd samen met Ton Dekker uit Heiloo opgericht door Marijke Santen uit Heemstede. De werkgroep richtte zich op het tegen gaan van het houden van goudvissen in kommen.
De Werkgroep Snoek en Baars richtte zich op het bestrijden van dierenleed, met het accent op de sportvisserij.
De Stichting Vissenbescherming is in 2000 opgericht om de belangen te behartigen van vissen en andere in het water levende dieren.
Plaatsingslijst

Kenmerken

Datering:
2000-2019
Omvang in meters:
2,15
Periode documenten:
(1984) 2000-2019
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst nrs. 1-48. Het archief bevat ook ingekomen en minuten van uitgaande stukken van twee werkgroepen als voorlopers van de Stichting Vissenbescherming. Werkgroep Goudvis te Heemstede, 1998-2000 (2003), richtte zich op het tegengaan van het houden van goudvissen in kommen. Werkgroep Snoek en Baars, 1984-2000, richtte zich op het bestrijden van dierenleed, met het accent op de sportvisserij. Beide groepen hebben bestaan totdat in 2000 de Stichting Vissenbescherming werd opgericht.