Menu

Uw zoekacties: Beeldcollectie van ing. D.C. Noppen te Aerdenhout
1082 Beeldcollectie van ing. D.C. Noppen te Aerdenhout
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
De films zijn gemaakt door ing. D.C. Noppen en tonen zijn werkzaamheden en leven in Nederlands-Indië (vooral de zendmasten, auto's en fabriek) en het leven in Nederland/Europa na zijn terugkeer halverwege de jaren 30 van de 20e eeuw. Het zijn vooral korte films en scènes. Waarschijnlijk zijn de grotere afgemonteerde films elders beland.
Plaatsingslijst
34 Mevrouw met bontjas
1082 Beeldcollectie van ing. D.C. Noppen te Aerdenhout
Plaatsingslijst
34
Mevrouw met bontjas
Datering:
(1930-1939)
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1930-1944
Omvang in meters:
0,70
Periode documenten:
1930-1944 (1970)
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst nrs. 1-68. De collectie is alleen op afspraak te raadplegen. Nadere informatie over de raadpleging bij de informatiebalie. De collectie bevat korte films en daarnaast ook foto’s, glasnegatieven, dia's en fotonegatieven (vlakfilms) over het leven in Nederlands-Indië en Aerdenhout. Ing. D.C. Noppen heeft in de jaren 30 van de 20e eeuw in Bandoeng (Bandung) Nederlands-Indië gewoond en gewerkt. Hij was betrokken bij het Radiozendstation Malabar, dat op 5 mei 1923 was geopend als eerste radiotelegrafieverbinding tussen Nederland en Nederlands-Indië. Na terugkeer uit Nederlands-Indië vestigde hij zich in Aerdenhout.
Gemeente:
Bloemendaal