Menu

Uw zoekacties: Heerlijkheid Oudkarspel
132 Heerlijkheid Oudkarspel
Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Plaatsingslijst
26 Akte van transport door Adriaan Jansz.Langedijk, regent van Nieuwe Niedorp, van een huis en erf, gelegen beoosten de straat de achtergracht ten oosten, aan Floris van Teylingen, heer van Haringkarspel, Oudkarspel en Koedijk (dit perceel is afgebroken en de grond bij de kopers tuin getrokken), 1718
132 Heerlijkheid Oudkarspel
Plaatsingslijst
26
Akte van transport door Adriaan Jansz.Langedijk, regent van Nieuwe Niedorp, van een huis en erf, gelegen beoosten de straat de achtergracht ten oosten, aan Floris van Teylingen, heer van Haringkarspel, Oudkarspel en Koedijk (dit perceel is afgebroken en de grond bij de kopers tuin getrokken), 1718
Omvang:
1 charter
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1566-1877
Omvang in meters:
0,40
Periode documenten:
1566-1877
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst nrs. 1-62.