Menu

Uw zoekacties: Droste's Cacao- en Chocoladefabrieken NV te Haarlem

1353 Droste's Cacao- en Chocoladefabrieken NV te Haarlem

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1891-1986
Omvang in meters:
23,00
Periode documenten:
1891-1986 (1992)
Openbaarheid:
gedeeltelijk openbaar
Opheffing openbaarheidsbeperking:
toestemming archiefvormer
Raadpleegmogelijkheid:
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst nrs. 1-987. Een gedeelte van het archief is niet geïnventariseerd. Nr. 31 is pas openbaar vanaf 2042 en stukken jonger dan 25 jaar zijn niet openbaar. In de Atlas van het Noord-Hollands Archief zijn ook foto's en tekeningen geplaatst. Nr. 974, de bedrijfsfilm 'Altijd Welkom' (3 banden van 35 mm), in 1934 in opdracht van Droste gemaakt door het Haarlemse filmbedrijf NV Multifilm, is te raadplegen op youtube.com/noordhollandsarchief. Nrs. 975-976 zijn bij EYE Filmmuseum in Amsterdam. Er is tevens archief van Droste in het Nederlands Bakkerijmuseum Het Warme Land, Kerkhofstraat 13, 8051 GG Hattem.
Gemeente:
Haarlem