Menu

Uw zoekacties: Ouderraad voor het openbaar kleuteronderwijs te Beverwijk

1363 Ouderraad voor het openbaar kleuteronderwijs te Beverwijk

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
In 1976 is een huishoudelijk reglement opgesteld van de Oudercommissie Kleuteronderwijs. Tevens is in 1976 een huishoudelijk reglement opgesteld voor de Ouderraad voor het openbaar kleuteronderwijs.
Voorzitter: heer J. Oort. Secretaris/penningmeester: mevr. J.C.H. Zoet-Oosterbaan.
De taken van de Ouderraad: bloei van het openbaar kleuteronderwijs in de gemeente bevorderen; contacten onderhouden met de oudercommissie; gemeenschappelijke belangen van de openbare kleuterscholen in de gemeente bij staan voor de raad en Burgemeester en Wethouders; aan de raad, aan Burgemeester en Wethouders en aan de leden van het rijksschooltoezicht op het kleuteronderwijs in de gemeente alle door hen gevraagde inlichtingen verschaffen; kennis nemen van wensen en bezwaren, die door de oudercommissie onder zijn aandacht worden gebracht en deze in behandeling nemen, voor zover daarbij gemeenschappelijke belangen van de openbare kleuterscholen in de gemeente zijn betrokken; de oudercommissie en haar leden van voorlichting dienen.
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1970-1983
Omvang in meters:
0,10
Periode documenten:
1970-1983
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Haarlem, Jansstraat, raadpleging mogelijk na transport
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst nrs. 1-5.
Gemeente:
Beverwijk