Menu

Uw zoekacties: Hardenbroek, burgemeester mr. K.J.G. baron van, te Bennebroek

1376 Hardenbroek, burgemeester mr. K.J.G. baron van, te Bennebroek

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inleiding
Mr. Karel Johan Gijsbert baron van Hardenbroek, geboren op 8 augustus 1890 te Bunnik en overleden op 7 november 1963 te Bennebroek, was van 1925-1955 burgemeester van Bennebroek, met uitzondering van twee jaren toen hij aan het einde van de Tweede Wereldoorlog plaats moest maken voor een NSB-burgemeester. Na de oorlog werd hij tijdelijk vervangen door jhr. J.P.W. van Doorn.
Van Hardenbroek studeerde rechten te Utrecht en huwde op 11 september 1924 te 's-Graveland met Agnes Maria van Dedel (1896-1987). Op 24 augustus 1925 werd hij benoemd tot burgemeester van Bennebroek. Hij vestigde zich in de burgemeesterswoning Bosch- en Duinzicht aan de Rijksstraatweg 79 te Bennebroek. Tijdens zijn ambtsperiode is er veel tot stand gekomen, zoals het plan tot uitbreiding van de gemeente, grondaankoop en stichting van het Gemeentelijk Woningbedrijf.
Inventaris
1 Album aangeboden door de burgerij van Bennebroek aan mr. K.J.G. baron van Hardenbroek ter gelegenheid van zijn 12 1/2-jarig jubileum als burgemeester van Bennebroek; met foto's van locaties in Bennebroek
1376 Hardenbroek, burgemeester mr. K.J.G. baron van, te Bennebroek
Inventaris
1
Album aangeboden door de burgerij van Bennebroek aan mr. K.J.G. baron van Hardenbroek ter gelegenheid van zijn 12 1/2-jarig jubileum als burgemeester van Bennebroek; met foto's van locaties in Bennebroek
Datering:
1938
Omvang:
1 deel
Erfgoedstuk

Kenmerken

Datering:
1938-1955
Omvang in meters:
0,25
Periode documenten:
1938, 1949-1950, 1954-1955
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Gebruiksinformatie:
Plaatsingslijst nrs. 1-3. Het betreft in hoofdzaak stukken betreffende zijn 12 1/2- en 25-jarig jubileum als burgemeester van Bennebroek.
Gemeente:
Bloemendaal