Menu

Uw zoekacties: kopieën, deelcollectie A stukken uit archieven die betrekkin...

151.1 kopieën, deelcollectie A stukken uit archieven die betrekking hebben op de gehele provincie Noord-Holland, Collectie van

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
Erfgoedstuk

Kenmerken

Omvang in meters:
6,60
Periode documenten:
16e-19e eeuw
Openbaarheid:
openbaar
Raadpleegmogelijkheid:
Gebruiksinformatie:
Inventaris inv. nrs. 1-714. Inv. nr. 544 ontbreekt. De collectie bevat kopieën van de kohieren van de 10e en 100e penning en van het morgengeld, gerechtelijke stukken van de Raad van Beroerten (Bloedraad), kohieren van de verponding 1733 en kohieren van de personele quotisatie.