Menu

Uw zoekacties: tv-uitzendingen 'Haarlems Kwartier' en speciale uitzendingen...

1569 tv-uitzendingen 'Haarlems Kwartier' en speciale uitzendingen 'Specials' geproduceerd door Haarlem 105 rtv te Haarlem, Collectie van

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 

Kenmerken

Datering:
2008-2010
Periode documenten:
2008-2010 (2011)
Openbaarheid:
openbaar
Gebruiksinformatie:
De collectie is alleen digitaal te raadplegen en op youtube.com/noordhollandsarchief. Van juni 2008 tot juni 2010 maakten zo'n 30 vrijwilligers in totaal 50 afleveringen van het 'Haarlems Kwartier' en negen 'Specials' voor de zender Haarlem 105 rtv. Het 'Haarlems Kwartier' was het eerste programma met Haarlems nieuws op de lokale zender Haarlem 105 rtv en werd tweewekelijks, elk heel uur in het weekend uitgezonden. In de tweejarige looptijd van het programma zijn talloze bekende en onbekende Haarlemmers geportretteerd, konden Haarlemmers in de vaste rubriek Muggeziften hun hart luchten over hun leefomgeving en werd verslag gedaan van opmerkelijke nieuwsfeiten in de stad. Het 'Haarlems Kwartier' is gestopt omdat de productie voor de Kwartiermakers helaas te arbeidsintensief bleek te zijn.
Gemeente:
Haarlem
Categorie: